27 Temmuz 2012 Cuma

Yoksulluk sınırı ne kadar hesaplandı.


Her ay düzenli olarak "açlık ve yoksulluk araştırması"yapan Türkk-İş Temmuz ayı verilerini açıkladı.Buna göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 919 lira,yoksulluk sınırı 2 bin 995 lira olarak hesaplandı.

Yapılan açıklamada, çalışanların geçim şartları ve temel ihtiyaçlarındaki değişimlerin aile bütçesine ne şekilde yansıdığının tespit edilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Temmuz ayı sonuçlarına göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 919 lira 48 kuruş, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 2 bin 995 lira 4 kuruş olarak belirlendi.

Araştırmaya göre, mutfak enflasyonu aylık 0,59 oranında gerilerken, son 12 ayda değişim oranı yüzde 5,31 olarak hesaplandı. 



kaynak www.cnnturk.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger