24 Temmuz 2012 Salı

Almanya'nın kredi notu negatife düştü


2008 yılından bu yana Avrupa Birliği ülkelerinde görülen ekonomik kriz giderek derinleşiyor.Ekonomisi ve iş değerleri düşük olan Yunanistan,İrlanda,İspanya,Portekiz gibi ülkeler pes ederken,Almanya ve Fransa gibi güçlü ekonomi sahibi ülkeler destek vermeye devam ettiler.


Ancak gelinen durum hiç parlak değil batan ülkeleri kurtarmaya çalışan Almanya'da da işler kötüye gitmeye 
başladı.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's AlmanyaHollanda ve Lüksemburg'un kredi notu görünümlerini, Avrupa'daki borç krizinin etkilerinin bu ülkelerin ekonomileri için tehdit oluşturduğu gerekçesiyle 'durağan'dan 'negatif'e düşürdü.
Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılma olasılığının arttığına da dikkat çeken Moody's, bunun finans sektöründe çok yüksek maliyetle önüne geçilebilecek bir şok zincirini başlatabileceğini belirtti.
Moody's Almanya ve AAA kredi notuna sahip diğer ülkelerin, İspanya ve İtalya gibi sorunlu ülkelere desteği artırmak zorunda kalabilecekleri uyarısında da bulundu.
kaynak www.milliyet.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger