26 Temmuz 2013 Cuma

Altın fiyatları ne olur ?


Altın fiyatlarında yükseliş beklentisi azalıyor

Bloomberg News tarafından gerçekleştirilen bir ankette önümüzdeki hafta yükseliş bekleyen analistlerin sayısı neredeyse son 4 haftanın en düşük seviyesine geriledi
Altın traderleri mücevherat alımının yavaşlamasıyla son 4 ahftanın en düşük fiyat artışı beklentisini yansıtıyor. 

Bloomberg tarafından gerçekleştirilen ankete katılan analistlerin 13 tanesi altında önümüzdeki hafta fiyat artışı beklerken, 10 tanesi fiyatların düşeceği yönünde görüş belirtti. Yedi analist ise tarafsız kaldı. Böylelikle 28 Haziran'dan bu yana altının fiyatının yükselmesini bekleyen analistlerin sayısı en aza indi. Külçe altın Temmuz ayında yüzde 8.4 yükselerek 24 Temmuz'da bir ayın zirve seviyesi olan 1,348.65 dolar oldu.

Mücevherat dünyadaki talebin neredeyse yarısını oluştururken, yatırımcıların exchange-traded fonlardan (ETF) bu yıl yüzde 25 çıkış gerçekleştirmesiyle fiyatların düşmemesi için daha da önemli bir araç haline geldiler. Altın, bazı yatırımcıların sarı metale olan güvenini kaybetmesiyle beraber son 13 yılın ilk kaybına doğru ilerliyor. Standard Bank Group Ltd. tarafından yapılan açıklamada fiziki altın alımlarının yükselen fiyatların ardından yavaşladığına dikkat çekildi. 

Standard Bank emtia stratejisti Marc Ground, "Yavaşlama genel olarak Çin'den geliyor. Fiziki talep altının ne kadar düşebileceği konusunda bir alt limit belirliyor ama sürdürülebilir ralliler için yatırım talebi olması lazım. Fiziki talep olmadan altın şimdi olduğundan daha düşük olur ve yatırım olmazsa çöker" ifadelerini kullandı. 

Sarı metal bu yıl Londra'da yüzde 20 kayıp yaşayarak 1,338.76 dolara gerilerken, 28 Haziran'da gördüğü 34 aynı en düşük seviyesi 1,180.50 puandan sıçradı. İkinci çeyrekte gerçekleşen yüzde 23'lük düşüş 1920 yılından bu yana en sert düşüş olarak kayıtlara geçti. Standard & Poor's GSCI ham madde endeksi Ocak ayından bu yana yüzde 0.8 kayıp yaşarken, MSCI Tüm Dünya Endeksi yüzde 10 yükseldi. Hazine tahvilleri yüzde 2.8 düştü.


http://www.bloomberght.com



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger