1 Temmuz 2013 Pazartesi

‘Örnek girişimci’ Kızılçay

Girişimciliği her zaman bu blogta destek vermeye devam edeceğim. Ülkemizde örnek bir girişimci örneğinin kısa hikayesini paylaşmak istiyorum.

Biraz hayal gücü ,doğru zaman ,kararlılık ve  çok çalışma ile neler başarılabilir işte örneği ;

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Anadolu kadınına örnek gösterdiği ödüllü girişimci Gülfer Kızılçay’ın ürettiği Noel çelenklerinin altından tam bir başarı öyküsü çıktı. Çelenk üretmeye şans eseri başlayan, devletten aldığı krediyle yanında işçi çalıştıran ilkokul mezunu Kızılçay’ın amacı yılda 200 bin çelenk yapıp satmak.

Yaptığı çelenkleri Almanya’ya ihraç eden Manisalı Gülfer Kızılçay’ın öyküsü Başbakan Erdoğan’dan övgü aldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB tarafından düzenlenen Türkiye Girişimcileri Ödül Töreni’nde Kızılçay’a övgüler yağdıran Erdoğan, “Tebrik ediyorum. Anadolu kadınının neler başarabileceğinin en güzel örneği. Bak, dünyaya açılıyor. İnanç çok acayip bir şeydir. Hani Anadolu’da bir söz var ya, ‘İnanç tekeden bile süt çıkarır’. Budur. Kaynaklarını daha verimli kullanan, eski köye yeni adet getiren daha nitelikli ve katma değerli üretim yapan yenilikçi ve rekabetçi KOBİ’ler bizi hedeflerimize ulaştıracaktır” dedi.

İşler hızlı büyüdü
Öyküsünü Milliyet’e anlatan Alaşehirli Kızılçay, ilkokul mezunu olduğunu, Noel çelengi yapmayı şans eseri öğrendiğini söyledi. Kızılçay, “Burada bir gurbetçi vardı. Ondan öğrendim. Daha sonra onun çalıştığı firmayla ben de konuştum” dedi.
Üretimi öğrendikten sonra Almanya’dan Alaşehir’e çelenk yapmakta kullanılan makinelerden getirttiklerini anlatan Kızılçay, “Oğlum, kızım, eşim de bunu yapmaya başladı. 2010’da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) aldığımız krediyle kendi işimizi kurduk. 2 tane makinemiz oldu” şeklinde konuştu.

Ladin ağacı için yardım istedi
Üretim ilerledikçe aile üyelerinin emeklerinin siparişleri bitirmekte yetersiz kaldığını ve 3-4 işçilik bir ekip işe aldıklarını söyleyen Kızılçay, hedeflerini ise şöyle anlattı: “Bu sene birkaç Alman firmasıyla daha görüştük. 200 bin çelenk yapmayı istiyoruz. 3 makine olursa bütün siparişleri yetiştiririz. Biz gönderiyoruz, orada süsleniyor. Ama Almanlar burada süslenmişini istiyor. Motif istiyorlar. Biz de daha fazla büyümek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda yine kredi kullanıp, işleri daha da büyütebiliriz.”
Gülfer Kızılçay’ın bir büyük girişimcilik plânının da fidan yetiştiştiriciliğinde olduğu öğrenildi.

Önceki gün sohbet ettiği Erdoğan’a ladin fidanı yetiştirmek istediğini söyleyen Kızılçay’ın bu talebinin, Başbakan tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e iletildiği belirtildi. Konuyla yakından ilgilenen Ergün’ün, girişimci kredileriyle ilgili gerekenin yapılması talimatı verdiği, konuyu Orman ve Su işleri Bakanlığı’na da bildireceği kaydedildi.
MİTHAT YURDAKUL/MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger