25 Temmuz 2012 Çarşamba

Piyasada son durum


İç piyasa dirençli gözükürken dış piyasalarda AB ülkelerinde yaşanan küresel kriz ile oldukça zayıflamış görünüyor.Yunanistan ve İspanya endişenin ana kaynağı .Bu zamanda Moody's Almanya Hollanda ve Lüksenburg'un kredi notunu negatife çevirmesi işin ne kadar ciddi ve kökleştiğini gösterdi.


Borsa yatay seyrine devam ederken,Dış piyasalardan gelen tüm olumsuzluklara karşı güçlü duruşunu korumaya çalışıyor.


Dün yüzde 1 primli kapanan Ulusal-100 endeks, bugünkü açılışını 135 puan düşüşle 61.167 puan seviyesinden yaptı. Endeks 72 puan artışla 61.300 seviyelerinde yer alıyor.


Bankalar arası piyasada Dolar 1,83 test etti.


Döviz piyasasında, Dolar/TL Interbank işlemlerde yeniden 1.83 seviyelerini test etti. Son dönemde TL'de pozisyon alan yabancı yatırımcıların bu pozisyonlarda bir miktar azaltmaya giderken yurtiçi yerleşiklerin sınırlı döviz talebi TL'de değer kaybını beraberinde getirdi. 1.8300 seviyesi yukarı yönde kırılması durumunda 1.85'li rakamlara doğru bir hareket ihtimalinin artabileceği, bu nedenle 1.8280-1.8300 desteğine dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger