26 Temmuz 2012 Perşembe

Altın Fiyatları ne olur ?


2011 yılında altın yatırımcısını gerçekten çok mutlu etmişti.2012 yılında da bunun süreceği söyleniyordu.Ancak 2012 başından itibaren altın inişli ve çıkışlı bir yol izlemeye devam ediyor.Gelişen Ekonomik şartlar yatırımcıyı kararsız bıraktı.


Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde dün yayımlanan haberde ABD Merkez Bankası üyelerinin yeni bir parasal destekleme adımı atma hususunda görüş birliğine vardığı,  sadece bunun zamanlamasını tam olarak kestiremediği ifade edildi.


Zayıf ekonomik verilerin sürmesi 2015 sonuna kadar yüksek enflasyon beklentisi oluşturdu.
Buna paralel olarak altın fiyatlarında bir kıpırdanma oldu.


Günlük bazda bakıldığında fiyatlar 1550-1600 dolar seviyesinde kalacak gibi gözüküyor.Citigroup altın için 2012 tahminini yeniden düzelti.Tahminini 4,4 azaltarak 1645 dolar/ton olarak revize etti.


İş yatırımcılar “2012 yılında faizlerin göreceli olarak düşmeye devam edeceğini, İMKB endeksinin yıl sonunda 71 bine ulaşacağını, TL-dolar kurunun yıl sonunda 1.81 düzeyinde olacağı, ekonomik büyümenin yüzde üç olarak gerçekleşebileceği, yıl sonu enflasyonunun da 7.5 olacağı ” öngörüsünde bulunuyorlar. Merkez Bankası’nın politikalarına bağlı olarak enflasyonun yüzde 6′lara kadar inebileceği tahminini de yapıyorlar. Altın fiyatlarında da Merkez Bankası’nın gevşeme ve genişleme politikalarına bağlı olarak yeni bir yükseliş yaşayabileceğini de belirtiyorlar.


FED’in geçen haftaki toplantısından genişleme sinyali gelmedi. Ancak Kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesi siyasi manipülasyon olarak algılanmaması için gelecek üç ay içerisinde beklenen yeni likidite akımıyla emtia piyasalarında ralli bekleyenler de var.
Örneğin Global Menkul Değerler Bankacılık Analisti Sevgi Onur, altında bu yönde bir haberle 1.650-1.700 ons/dolar seviyelerinin görülebileceğini belirtiyor. Onur, ayrıca uzun vadede ise altın fiyatının 1.900 doları bulacağı öngörüsünde bulunuyor.

Ben bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum.Ortadoğu'daki gelişmeler,süren arap baharı etkisi bölgesel çatışmaların geniş bölgelere yayılabileceğini gösteriyor.Böyle bir şey yaşanmasını kimse istemez iken,bunun olması güvenilir olması nedeniyle tekrar altına bir yöneliş olacağını tahmin ediyorum.


Kaynak: http://www.patronturk.com/altin-fiyatlari-daha-yukselir-mi#ixzz21iW4ymtL





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger