6 Mayıs 2013 Pazartesi

Yeni bir gelir kaynağı Portakal çiçeği


Yeni gelir kaynağı: Portakal çiçeği

Türkiye'nin narenciye üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, üreticinin yeni geçim kaynağı portakal çiçeği oldu


Nisan yağmurları ve havanın ısınmasıyla birlikte portakal ağaçlarının çiçek açarak beyaza bürünmesi üreticinin yüzünü güldürdü.
Organik portakal çiçeği hasadı yaptığını belirten üretici Neşet Yener, "Organik portakal çiçeğini silkme yöntemiyle toplayıp temizliyoruz. Çiçekleri toplamak ağaçlara zarar vermiyor, üretimi düşürmüyor. Her sezon yaklaşık bir ton çiçek toplayıp İzmir’deki işletmelere kilosu dokuz liradan gönderiyoruz. Portakal çiçeği kozmetik ve gıda sanayiinde kullanılıyor. Portakal çiçeği üreticinin yeni bir gelir kaynağı oldu" dedi.
Ülkemiz doğal kaynaklar yönünden oldukça zengin.Bir şekilde bu kaynakları ekonomiye kazandırmak hem yeni iş sahaları açacak hemde gelirimizi katkıda bulunacak.Bu tip güzel haberleri paylaşmaya devam edeceğim.
kaynak www.posta.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger