18 Mayıs 2013 Cumartesi

Bakır Londra'da yükseldi

Bakır Londra'da, Çin ve Avrupa'da iyileşen ekonomik koşullara yönelik işaretlerin desteği ile yükseldi.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.6 yükselerek, Londra saati ile 11:37'de, ton başına 7,322 dolara çıktı. Metal bu hafta yüzde 0.7 düştü ve son dört haftada ilk kez düşüşe yönlendi. 

Brüksel merkezli Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği verilerine göre, Avrupa'da otomobil satışları son 19 ayda ilk kez yükseldi.Çin'de hisse senetleri değer kazandı ve emlak şirketlerinin hisselerini içeren endeks, beş sanayi grubu arasında en hızlı yükselişi gösteren endeks oldu. 

Nanhua Futures Co. analisti Cao Yanghui, "Çin hisse senetlerindeki ralli metallere destek oluyor görünüyor," dedi ve "Bakır kısa vadede muhtemelen 6,700 dolar ile 7,5000 dolar arasında kalacak" şeklinde görüş bildirdi.

Eylül vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 1.2 yükselerek ton başına 52,680 yuana (8,578 dolar) çıkarken, Temmuz vadeli bakır kontratları, New York Comexpiyasasında, yüzde 0.9 yükselişle pound başına 3.325 dolara ulaştı.

kaynak  http://www.bloomberght.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger