2 Ocak 2014 Perşembe

Yurtdışı borsalarda 2014 nasıl başladı Ana

Dış borsalar 2014'e nasıl başladı?

Yeni yıl tatillerinin sürdüğü global piyasaların 2014’ün ilk işlem gününde sakin kalması bekleniyor.

ABD borsaları yılın son işlem gününü yüzde 0,4’e varan oranlarda yükselişle yeni zirve seviyelerinden tamamladı. 
 
Bu sabah itibariyle baktığımızda, ABD vadelilerindeki yükselişlerin sürdüğü görülüyor. ABD’de de yeni yıl rehavetinin birkaç gün daha sürebileceği düşünülüyor.
 
Avrupa’da bugün Almanya ve Fransa piyasaları kapalı olacak. 
 
Açık olan Avrupa borsalarının ise, 2013 yılında yakalanan güçlü ivmeyi 2014 yılında da devam ettirerek yıla artıda başlamaları bekleniyor. 
IG analistleri, FTSE 100'ün 6 puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar. 
 
Analistler, ABD'de piyasaların 2013 yılını güçlü yükselişlerle kapatmalarının da bugün Avrupa borsalarında olumlu hava estireceğini öngörüyorlar.
 
ASYA KARIŞIK 
Asya borsaları 2014 yılının ilk işlem gününe karışık bir seyir ile başladı. Asya'da piyasaların yönünü 2013'ün son iylem gününde Wall Street'de yaşanan yükseliş ile Çin'de dün ve bugün açıklanan imalat sektörü PMI verileri belirliyor. 
 
Japonya'nın tatil olduğu bugün, Hong Kong, Singapur ve Jakarta borsaları yükselişle açılırken, Güney Kore'de Kospi, Malezya'da Kuala Lumpur Bileşik ve Avustralya'da Sidney All Shares endeksleri ise düşüş gösterdi. 
 
Şu sıralarda Kospi Endeksi'nde kayıp yüzde 1,79'a ulaşırken, en güçlü yükseliş ibse yüzde 0,97 ile Jakarta Bileşik Endeksi'nde yaşanıyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger