18 Nisan 2013 Perşembe

Memur maaşlarında yeni düzenleme


Memurun maaşı 2 bin lira artıyor

Üniversite mezunu memurlara yeni bir imkan geliyor. Yapılacak sınavla kariyer uzmanlık hakkı verilecek memurların maaşları da 2 bin lira birden artmış olacak


Sendikaların üniversite mezunu memurlar için getirdiği öneri kabul görürse kariyer uzmanlığa atanacak çalışanların maaşları da artacak. Böylece kariyer uzmanlık için yapılacak özel sınavı kazanacak üniversite mezunu memurların maaşlarında ortalama 2 bin lira artış sağlanacak. Hükümetin hazırladığı taslak ile mesleğe yarışma ve yeterlik sınavı ile girilen kariyer mesleklere yardımcılık süresi 3 yıldan 2 yıla indiriliyor.

YENİ MAAŞ 4 BİN 300 LİRA OLACAK
Sendikalar ise bu düzenlemenin yasalaşması ile, kurumlarda çalışan, konusunda ehil olan memurların da KPSS sınavına girmeden ve yaş şartı aranmadan kariyer uzman kadrolarına atanması için kontenjan ayrılması konusunu gündeme getirdi. Sendikaların kurumda çalışanlara uzmanlık sınav hakkı verilmesi önerisinin yasalaşması ile, üniversite mezunu memur KPSS sınavına girmeden sınavla kariyer uzman kadrosuna atanabilecek. Halen üniversite mezunu memur bin 750, şef 2 bin 100, müdür ise 3 bin lira maaş alırken, işe yeni giren uzman yardımcısı 2 bin 900 lira, kariyer uzman 3 bin 750 lira maaş alıyor. Kıdemine ve derecesine göre bu maaş 4 bin 300 liraya çıkabiliyor.

KPSS'YE GEREK KALMIYOR
Kurumlarda çalışan; memurlara maaşlarında 2 bin lira artış olanağı geliyor. Sendikaların önerilerinin yasalaşması ile halen kurumda çalışan memurlar, KPSS sınavına ve yaş şartına tabi olmadan kurumlarınca açılacak sınavlarda başarılı olmaları halinde, kariyer uzman kadrolarına atandıklarında, maaşlarında ortalama 2 bin lira maaş artışı sağlanacak.

SENDiKALAR NE DiYOR?
MEMUR-SEN Başkanı Ahmet Gündoğdu: "Toplam uzman kadro sayısının en az yüzde 30'u, 45 yaş sınır olarak belirlenmek üzere kurum çalışanları içerisinden sınavla atanmalı. Uzman yardımcılarının uzmanlığa geçişinde, tez hazırlanması yeterli görülmeli, tezin yanında yazılı-sözlü sınav uygulaması olmamalı. İlgili sınavlarda başarılı olanlar uzmanlığa atanabilmeli."

KAMU-SEN Başkanı İsmail Koncuk: "Kurum içinde çalışanların da kariyer ünvanlara atanabilmelerinin önü açılmalıdır. Kurumun ihtiyaç duyduğu kariyer unvan kadrolarının yüzde 50'si kurum içinden atanacak personele ayrılmalı, ancak kurum dışı şartların aynı kalması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer bir kimse uzman ise dil bilmesi gereklidir. Kurum içinden gelenlere yaş, yabancı dil ve tezşartı kaldırılmalı. Bu işi sulandırmamak gerekir."

4 yorum:

  1. üniversite mezunu lise mezunu kadar işi bilmez böyle bişey olursa adaletsizlik olur lise mezunu yıllarını vermiş lise mezunu memur 1.750 çalışsın yok efendim neymiş üniversite mezunuymuş sen iş ypana bak böyle bişe kimse kalkmasın sendikacılar sa iyice düşünsünler. başka bişey demiyorum. iyi düşünün sonra kararını verin.

    YanıtlaSil
  2. isabetli bir tasarı üniversite mezunu olmuş hasbel kader torpil bulup bir yerlere ahbap çavuş ilişkisiyle atanamamış çalışanların suçu neydir Adil Düzenleme yetkililere teşekürler Yaş sınırının olmamasıda isabetli bir karar

    YanıtlaSil
  3. 1.ci dereceye düşmüş üniversite mezunları magdur bu tasarıyla o aşılmış olur.Kuruma yıllardır emek vermiş üniversite mezunu köhneleşmiş sistemden kadro alamamış yıllarını vermiş işnde liyakat sahbi olmuş memurların hakkıdır. Yaş tahdidininde olmayışı büyük bir hakkaniyettir Yetkililere teşekürler yani Sn.Yetkililer Kurumda üniversite mezunu olupta kadro alamayarak ezilen memurları analiz edin saygılar

    YanıtlaSil
  4. Uzmanlık sınavı şartları iyi analiz edilmeli. Alanında belli bir süre çalışma şartı getirilmeli, yoksa işinden ziyade sınava odaklanarak atanmaya hak kazanan memurun pratikte iş verimi tartışılır. Ben üniversite mezunuyum ancak, öyle lise mezunları var üniversite muzunundan daha çok iş üretiyor ve daha başarılı. Bu düzenleme, çalışanların şevkini kırmadan, tüm kesimi içine alacak şekilde ve adil olmalı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger