31 Ocak 2013 Perşembe

İMKB 24 GÜNLÜK PRİMİ 4 GÜNDE VERDİ


Geçen ay en iyi getiriyi şüphesiz ki İMKB getirdi.Kısaca özetlersek ,


İMKB endeksi, yurtdışı piyasalardaki olumsuz hava, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve içeride Moody’s’ten kısa vadede not artışı sinyali gelmemesinin yanı sıra banka hisselerine yönelik satışlarla dün yüzde 3.89 değer kaybederek 78.982 puana indi.


‘Hızlı yükselişin düzeltmesi’
Endeks  perşembe günü 86.437 puanla tarihinin en yüksek kapanışını yapmış, yılbaşından bu yana da yüzde 10.5 primliydi. Ancak, Moody’s’in konferansı öncesinde ve bankaların kârlarında düşüş beklentisiyle yönünü aşağı çeviren endeks, son 4 işlem gününde yüzde 8.6 değer kaybetti. Öte yandan, dün İsrail’in Lübnan-Suriye sınırındaki bazı hedefleri vurduğu haberinin yanı sıra içeride Turkcell’le ilgili açıklamalar da İMKB’yi etkiledi. Bir bankacı, “Hızlı yükselişin düzeltmesi de hızlı oluyor” yorumunda bulundu. Bu arada euro, dolar karşısında 1.3500 seviyesinin üzerine yükselerek 13 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Beşiktaş %14.6 düştü
Bedelli sermaye artırım haberiyle Beşiktaş hisseleri dün taban oldu. Bir günde yüzde 14.6 değer kaybeden Beşiktaş hisseleri 4.88 TL’ye geriledi. Hisselerin üç günlük kaybı ise yüzde 19.2’yi buldu. Galatasaray’la hafta sonu oynanan derbide yenilen Beşiktaş, ligde de ikinci sırada bulunuyor. Öte yandan önceki gün Beşiktaş Futbol AŞ’nin KAP’a yaptığı açıklamada yüzde 500 bedelli sermaye artırımına gidileceği haberiyle hisseler tepe taklak oldu. Açıklamada, “Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin 500 milyon TL’lik kayıtlı sermaye tavanı içinde, tamamı nakden karşılanmak üzere 40 milyon TL’den 240 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi” denildi.

kaynak www.milliyet.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger