2 Ekim 2012 Salı

Türk robotları sahnede


Türk robot ve makineleri sahnede

Dünyanın en önemli endüstri zirveleri arasında yer alan 14. Uluslararası Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı TATEF 2012, bugün İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo’da kapılarını açıyor.

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün katılacağı fuarın yerli makine sektörünün gücünü yansıtması hedefleniyor. “Mekatronik” çatısı altında toplanan nanoteknoloji, robotik sistemler, inovatif projeler ve CNC tezgahlarla birlikte çizgi izleyen robotlar, quadrokopter’ler, bomba imha eden robotlar, mini kaynak robotları gibi nanoteknolojik projeler de fuar ziyaretçileri ile buluşacak. Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Yusuf Öksüzömer, “Makine imalatında Avrupaaltıncısı, asırlık firmaların rekabet ettiği takım tezgahlarında dünyanın 15. büyük imalatçı ve ihracatçısıyız. 2023’e kadar bu konumumuzu daha güçlendirip, Avrupa makine ihracatında daha etkin olmayı hedefliyoruz” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger