3 Ağustos 2012 Cuma

Haftanın son günü piyasalarda durum


İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi güne 54 puanlık düşüşle 64.026 puandan başladı. İMKB'de hisse senetleri açılış fiyatları itibariyle önceki kapanışa göre yüzde 0,09 oranında değer kaybetti.
Analistler endeksin 63.900 ve 63.400 seviyelerinin içinde bulunduğu yükseliş trendinin korunması için kritik olduğunu belirtirken, ECB faiz kararı ve Mario Draghi'nin açıklamalarının yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyorlar.

GÖSTERGE FAİZ YÜKSELİŞLE BAŞLADI
Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşikfaizi güne yüzde 7,62 seviyesinden başladı. Gösterge tahvilin bileşik faizi için analistler, ECBfaiz kararı ve Mario Draghi'nin açıklamalarının yön üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.
Dün alçalan trend içindeki hareketine devam eden gösterge tahvilin bileşik faizi, yüzde 7,62'den başladığı günü sınırlı da olsa düşüşle yüzde 7,60 seviyesinden kapatmıştı. Faizlerdeki düşüş trendinin devam etmesini bekleyen analistler, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek yoğun ihale programı nedeniyle marjların sınırlı kalabileceğini belirtiyorlar.

DOLAR 1.80 LİRANIN ÜZERİNDE
Dolar bankalararası piyasada güne 1.7965 ile 1.80 lira arasında başladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger