1 Kasım 2016 Salı

YENİ ZAMLI MAAŞLAR BELLİ OLDU

Ocak`ta SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 3.73, memur emeklileri ise yüzde 3 zam alacak. Temmuz artışı SSK ve Bağ-Kur`lularda yüzde 3.59, memur emeklilerinde yüzde 4 + 0.6 olacak.

Ocak'ta SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 3.73, memur emeklilerinin yüzde 3 zam alacağı, hükümetin Resmi Gazete'de yayımlanan 2017 programında yer aldı. Programda, Temmuz zamlarının ise enflasyon tahminleri doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 3.59, memur emeklilerinde yüzde 4 + yaklaşık yüzde 0.6 olacağı kaydedildi. Takvim'de yer alan habere göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor.

Memurların ve memur emeklilerinin maaşlarına ise toplu sözleşmede belirlenen artışlar (2017 artışları yüzde 3+4, ayrıca oluşursa enflasyon farkı) yansıtılıyor. Geçen hafta, Merkez Bankası'nın 2016 yılı enflasyon tahminine göre emeklilerin Ocak zamlarını hesapladı. Bu doğrultuda '2016'nın ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyonun, yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammının yüzde 3.73 olacağı' haberlerimizde yazıldı. Yine sayfalarımızda, 'Ocak'ta memur emeklilerinin enflasyonfarkı alamayacağı, sadece yüzde 3 olarak belirlenen toplu sözleşme zammının maaşlara yansıtılacağı' bilgisine yer verildi. Yapılan bu hesaplamalar, önceki gün Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 2017 programında yer aldı.

İŞTE PROGRAM...
Programda; SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının Ocak'ta, önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre yüzde 3.73 artırılmasının öngörüldüğü belirtildi. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarının da yüzde 3 artırılacağı kaydedildi. Hükümetin 2017 yılı programında, Temmuz zamlarına ilişkin öngörüler de yer aldı. Programda, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının Temmuz'da, yüzde 3.59 artırılmasının öngörüldüğü ifade edildi. Temmuz'da, memur ve memur emeklisinin yüzde 4 zam ve yüzde 0.59 oranında enflasyon farkı alacağı belirtildi.

kaynak http://uzmanpara.milliyet.com.tr/

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger