9 Şubat 2015 Pazartesi

SPK Başkanvekili görevinden ayrıldı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanvekili Prof. Dr. Nurullah Genç milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.


SPK yetkililerinden edinilen bilgiye göre Genç, 2015 yılı Milletvekili Genel Seçimi'nde, İstanbul1. Bölgeden milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden ayrılmak için dilekçe verdi. Geçen hafta SPK'da Genç için veda yemeği verildiğini ifade eden yetkililer, Genç'in emeklilik dilekçesi verdiğini dile getirdi.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Nurullah Genç, Kurul'daki görevinden emeklilik dilekçesi vererek ayrıldığını doğrulayarak, Ak Parti'den milletvekili aday adayı olacağını, vatana ve millete TBMM çatısı altında hizmet etmek için böyle bir karar aldığını ifade etti. Genç, yarından itibaren emeklilik dilekçesinin işleme konulacağını, daha sonra da aday adaylığı için gerekli başvuruyu yapacağını kaydetti.
SPK Başkanvekilliği görevini 31 Aralık 2012 tarihinden bu yana sürdüren Genç, evli ve dört çocuk babası. Üç roman, 18 şiir kitabı ve altı mesleki yayını bulunan Genç'in, şiir ve fotoğrafçılık alanında ödülleri de bulunuyor. 1960 yılında Erzurum'un horasan ilçesinde doğan Genç, AtatürkÜniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Yönetim ve Organizasyon alanında çalışan Genç, 1990'da doktor, 1995'te doçent, 2001 yılında profesör oldu. Çok sayıda işletmenin reorganizasyonunu gerçekleştiren ve stratejik planını yapan Genç, aile işletmelerine ortaklık bilinci ve yapısı hususunda hizmet verdi, aile anayasaları hazırladı. Genç 31 Aralık 2012 tarihinde Sermaye Piyasası Kurul Üyeliğine atandı.
kaynakhttp://www.milliyet.com.tr/

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger