3 Mart 2014 Pazartesi

Altın 4 ayın en yükseğinde Altın, kritik haftanın ilk gününde son 4 ayın en yükseğini gördü

0 yorum

Altın 4 ayın en yükseğinde

Altın, kritik haftanın ilk gününde son 4 ayın en yükseğini gördü

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı haftanın ilk işlem gününde Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne askeri müdahalesinin etkisiyle son dört ayın en yüksek seviyesi olan 1.350 dolara kadar yükseldi.

Geçen hafta analistlerin kritik direnç seviyesi olarak belirttikleri 1.338 dolar seviyesini yukarı yönlü kıran altının ons fiyatı 1.345 dolara kadar yükselse de haftayı 1.326,43 dolar seviyesinden tamamlamıştı.
Haftanın ilk işlem gününe Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne askeri müdahalesi sonrasında güvenli liman alımlarının artmasıyla sert bir şekilde yükselen altının ons fiyatı 30 Ekim'den beri gördüğü en yüksek seviye olan 1.350,16 dolara kadar çıktı.
Analistler, hem bu haftanın hem de mart ayının piyasalar açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtirken, cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.
ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında gelmesi durumunda altının ons fiyatında 1.400 doların görülebileceğini belirten analistler, verinin kötü gelmesinin gözleri Fed'in 18-19 Mart'ta yapılacak Açık Piyasa Komitesi Toplantısı'na (FOMC) çevireceğini kaydediyor.
Analistler, Fed'in bu toplantıda tahvil alım miktarında aylık 10 milyar dolarlık azaltım programında ertlemeye gitmesi durumunda altın fiyatlarının yükseliş isteğini sürdürebileceğini belirtiyor. Teknik açıdan altının 1.338 dolar seviyesini yukarı yönlü kıran altının ons fiyatında 1.350 dolar seviyesinin kısa vadeli direnç konumunda olduğunu ifade eden analistler, 1.325 dolar seviyesinin ise destek konumunda olduğunu kaydediyor.
 kaynak http://ekonomi.milliyet.com.tr/
Admin Yorum ;
Evet Altın sürekli düşerken ,tekrar yükseleceğini ve toparlanacağın söylemiştim :)

Haberin Devamı ►
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger