12 Mart 2013 Salı

Altın alacaklar dikkat!

0 yorum

Altın fiyatları bir türlü istikrarı yakalayamadı.Kimi tam alım zamanı derken kimi ise daha da düşecek bekleyelim diyor.Önümüz yaz, ve herkezin merak ettiği bu konu ile ilgili bir haberi paylaşmak istedim.

Evlenecek çiftlere önemli uyarı

Yaz mevsimiyle düğün mevsimi de başlayacak. Hem vlenenler, hem de evlenenlere takı takanlar için de koşturma süreci başlayacak. Siz de geçtiğimiz yıl tavan yapan altın fiyatlarını düşününce bu yıl biraz erken davranalım diyorsunuzdur herhalde.

FİYATLAR DÜŞTÜ AMA KALICI DEĞİL

Ekonomik krizin ardırdan fiyatları hızla yükselen ve 2011 yılında zirve yapan altın fiyatlarındaki sürekli düşüş, vatandaşa da fırsat kapısı araladı. Uzmanlar, altındaki bu düşüşün kalıcı olmayacağına ve bir süre sonra eski seviyesinin bile üzerine çıkacağına inanıyor.

FİYATLAR YÜKSELECEK

Türkiye gazetesinin haberine göre; Uzmanların bu tahminde bulunmalarının iki önemli sebebi bulunuyor. Bunlardan en önemlisi, merkez bankalarının zorda kalan ülkeleri ve şirketleri kurtarmak için sürekli para basmaları. Bu hareket, dünyayı enflasyonist bir sürece sokacak. Durum böyle olunca altın fiyatları doğal olarak yükselecek. İkinci önemli faktör ise yaz mevsiminin yaklaşmasıyla düğünlerin artacak olması.

Bu görüşler ışığında "Altın alınmalı mı?" sorusunun cevabını yatırımcıya ve uzmanlara bıraktıktan sonra altın karşılığı borçlananlara gelelim.

ALTINLA BORÇLANDIYSANIZ

2011'in eylül ayında ev alırken bir yakınınızdan tanesi 187 lirayken 30 adet çeyrek aldınız. Bu çeyrekleri bozdurduğunuzda 5 bin 610 lira tuttu. Eğer bu vatandaş borç aldığı altınları bugün öderse 4 bin 560 lira ile kurtulacak. Hem borcunu ödeyecek, hem de 1050 lira kâra geçmiş olacak. Eğer aynı parayı bankadan almış olsaydı bugün cebinden yaklaşık 8 bin lira çıkacaktı. Bir başka deyişle kredi almak yerine altınla borçlandığı için cebinden çıkan para yarı yarıya daha az olacak.

EVLENENLERE YARAYACAK

Altındaki düşüş, yaklaşan düğün mevsiminde evlenecek yakını olanlara da yarayacak. Parası olup çeyrek altınları şimdi alabilenler fiyatların yükseldiği yaz aylarında düğünde çeyrek hediye edenler için de avantajlı olacak. Çeyrek altının fiyatının zirve yaptığı 2011 yılının yaz sonlarında vatandaşların isteği üzerine düğünler için çeyreğin yarısı üretilmişti.

kaynak www.gazetevatan.com 
Haberin Devamı ►

Turkcell'de gece yarısı operasyonu!

0 yorum

SPK, Turkcell'e müdahale etti...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Turkcell’in Yönetim Kurulu üyelerinden, Mehmet Bülent Ergin, Tero Erkki Kivisaari ve Oleg Adolfoviç Malis’i Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden alarak, yerlerine Ahmet Akça, Atilla Koç ve Mehmet Hilmi Güler’i atadı.

SPK bülteninde, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin, SPK’nın ”Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’i ile belirlenen Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum amacıyla, bağımsız yönetim kurulu üye atanması ile esas sözleşme değişikliklerini yapmadığı, söz konusu gerekliliklerin yerine getirilebilmesi için Turkcell’e gerekli sürenin verildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

”6362 sayılı SPK Kanunu’nun 17. maddesinin ikinci fıkrası hükmü uyarınca, Kurumsal Yönetim İlkelerinden bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi seçimine ilişkin uyum zorunluluğunun yerine getirilmesini teminen, şirketin Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Bülent Ergin, Tero Erkki Kivisaari ve Oleg Adolfoviç Malis’in 6362 sayılı SPK Kanunu’nun 17. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca yönetim kurulu üyeliği görevinden alınarak, yerlerine Ahmet Akça, Atilla Koç ve Mehmet Hilmi Güler’in atanmasına, yönetim kurulu üyeliğine atanan kişilerin, yerlerine usulüne uygun olarak yeni bağımsız üyeler seçilip göreve başlayana ya da Kurulumuzca bu konuda yeni bir karar alınıncaya kadar görev yapmalarına, esas sözleşmesini Kurulumuzun Seri:IV, No:56 sayılı Tebliğ’i hükümlerine uygun olarak değiştirmesi için şirketin uyarılmasına, karar verilmiştir.”


Yeni Kurul’da Koç ve Güler yer alıyor


Eski bakanlardan Atilla Koç ve Mehmet Hilmi Güler, Turkcell Yönetim Kuruluna atanan bağımsız üyeler arasında yer alıyor. SPK’nın görevden aldığı üyeler ise, Çukurova Gurubu’ndan Mehmet Bülent Ergin, Sonera Holding’ten Tero Erkki Kivisaari ve Altimo Grubu’ndan Oleg Adolfoviç Malis olarak sıralandı.

kaynak www.gazetevatan.com
Haberin Devamı ►

Türk ekonomisine kötü haber!

0 yorum

Güvenin yerini belirsizlik aldı.

Wall Street Journal, Fitch’in ardından Standard&Poor’s ve Moody’s’in de, 2013 yılında Türkiye’nin kredi notunun “yatırım yapılabilir” düzeyine çıkaracağı yönündeki güvenin yerini son haftalarda “belirsizliğin” aldığını yazdı.

Fitch’ten sonra Standard&Poor’s ve Moody’s’in de, Türkiye’nin kredi notunun “yatırım yapılabilir” düzeyine çıkarmaları olasılığının azaldığı yorumları yapılıyor. 
ABD’nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, “Türkiye için Yatırım Notu Olasılığı Azalıyor” başlığını kullandığı analizinde Fitch’in Türkiye’ye “yatırım yapılabilir” notunu verdiğinde Türk varlıkları rekor düzeye yükselirken, piyasa analistlerinin yeniden dengelemenin beklenenden hızlı gitmesi üzerine diğer iki derecelendirme kuruluşunun da not artışına yöneleceği tahmininde bulunduklarını anımsattı. 
“Ancak son haftalarda yeni yatırım notlarına ilişkin güvenin yerini belirsizlik aldı” diyen WSJ, “Türkiye’nin ekonomisi, geçen yıldaki keskin yavaşlamanın ardından Ocak’tan bu yana hızlanırken derecelendirme kuruluşları, Türkiye’nin kilit ekonomik zayıflığı olan cari işlemler açığındaki yeniden artan riske vurgu yaptılar” diye yazdı. 

“EKONOMİ, KIRILGAN OLMAYI SÜRDÜRÜYOR”

Bu bağlamda Fitch’in geçen Perşembe günü, Türkiye’deki ekonomik gelişmeler olumlu olmaya devam etse de ekonominin “oynak” ve “şoklara kırılgan” olmayı sürdürdüğünü söylediğine dikkat çeken gazete, Standard Bank’ın yükselen piyasalar araştırma başkanı Tim Ash’ın görüşlerini de yansıttı. 

“YAKINDA İKİNCİ YATIRIM DERECESİ PEK OLASI DEĞİL” 

Tim Ash da, “Fitch’in değerlendirmeleri dikkat alınırsa artık Moody’s veya S&P’nin yakında Türkiye’ye çok arzulanan ikinci yatırım derecesini vermesinin pek olası olmadığını sanıyorum” dedi. 
WSJ da, ekonominin geçen yıl tahmin edilen yüzde 2.5’ten sonra 2013 yılında yüzde 4 büyüyeceği beklentisinin, yatırımcıları tedirgin ettiğini belirtirken artan tüketimin cari işlemler açığını yeniden GSYH’nın yüzde 7’si civarında olması kaygısına vurgu yaptı. 

“YENİDEN DENGELEMENİN SONUNA GELDİĞİNİN İŞARETİ“ 

Bu çerçevede, dış ticaret açığının Ekim 2011’den beri ilk kez Ocak ayında arttığı, bu gelişmenin de bazı iktisatçılarca yeniden dengelemenin sonuna geldiğinin işareti olarak yorumlandığına dikkat çekildi.

kaynak wwwgazetevatan.com
Haberin Devamı ►
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger