27 Eylül 2012 Perşembe

Genel Sağlık sigortası hakkında son açıklamalar

0 yorum

1988`den sonra doğanlar DİKKAT!
1 milyon 153 bin 595 genç, sağlık sigortası prim borcuyla şok oldu. 1 Ocak 2012`de uygulamaya giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında, 1988 yılı ve sonrasında doğan 1 milyon 154 bin gence ailesinin gelirine bakılarak aylık 35 lira, 102 lira ve 212 liralık borç gönderildi.
Genel Sağlık Sigortası kapsamında 1 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu liseyi bitirip üniversiteye hazırlanan 1 milyon 154 bin 595 gence genel sağlık sigorta prim borcu çıkarıldı. Bugün`ün haberine göre uygulamaya göre okumayanlar 18 yaş, orta öğrenimdekiler 20, üniversitedekiler de 25 yaşından sonra ailelerin sigorta kapsamından çıkıyor.

1 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu liseyi bitirip üniversiteye hazırlanan 1 milyon 154 bin 595 gence genel sağlık sigorta primi borcu çıkarıldı. Gençlerin primlerinin en düşük miktardan ödenmesi halinde devletin kasasına ayda 40.4 milyon lira girecek.
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bakan Çelik, 19 Eylül tarihli cevap yazısında, Nisan ayı itibariyle 9 milyon 430 bin kişiye `gelir testi` yapıldığını açıkladı. Gelir testine başvurmayan kişi sayısının 1 milyon 989 bin olduğunu belirtti.

Tanal, önergesinde ayrıca 18 yaşını dolduran, liseyi bitirip üniversite sınavına hazırlandığı için ya da iş bulamadığı için çalışamayan kaç gence borç tahakkuk ettirildiğini sordu. Çelik, bu konuyla ilgili soruları tek bir yanıtta toplayarak, 1 Ocak 1988 tarihi ve sonrasında doğup, adına GSS prim borcu tahakkuk eden kişi sayısının 1 milyon 153 bin 595 olduğunu açıkladı.
Ancak, liseyi bitirenlerin, üniversiteye kayıt yaptırıncaya kadar tescil edildiklerini ve kendilerine gelir testine başvurmaları için bilgi verildiği vurgulandı. Süresi içinde gelir testine başvurmayanlardan, ailede kişi başı gelirin asgari ücretin iki katından fazla olduğu kabul edilerek, aylık 212 lira prim borcu çıkarıldığı bilgisi verildi.

1 milyon 154 bin sayısının birçok ülke nüfusundan fazla olduğuna dikkat çekerek, "Liseyi bitirip üniversite hazırlanma aşamasındaki prim borcu çıkarılan kişilere aylık bazda 35 lira, 102 lira ve 212 lira borç çıkarılıyor. Bu kişilerin tümünün en düşük prim olan 35 lirayı ödemeleri halinde dahi devlet kasasına ayda 40 milyon 410 bin lira para girecektir" dadi.
5510 SAYILI YASA NE DİYOR?5510 sayılı Genel Sağlık Sigortası Kanunu`na göre sosyal güvenlik kapsamında olmayan kişilerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Bu test sonucu kişi veya ailenin geliri brüt asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında olduğu tespit edilirse, aylık 35 lira prim ödemesi gerekiyor.

Eğer gelir asgari ücret ile asgari ücretin iki katına kadarsa 102 lira; geliri asgari ücretin iki katından fazla ise aylık 212 lira prim ödemeleri gerekiyor.
EN DüŞüK 35 LİRA
Bu çerçevede kendilerine prim borcu çıkarılan genç sayısı 1 milyon 154 bin 595 kişi olarak tespit edildi. Birçok ülkenin nüfusundan fazla olan bu kişiler içerisinde 35, 102 ve 212 lira borç çıkarılanlar bulunuyor. Bu kişiler, hastanelerde tedavi olabilmek için en düşük GSS prim miktar olan 35 lira ödemeleri halinde devletin kasasına aylık 40 milyon 410 bin 285 lira para girecek.
2 MİLYON KİŞİ TEST YAPTIRMADI
Bu arada Çelik`in verdiği bilgiye göre, 9 milyon 300 bin yeşil kartlı, 1 milyon 700 bin hiçbir sigorta kaydı olmayan, toplamda ise 10 milyon kişiyi ilgilendiren GSS kapsamında 1 milyon 989 bin kişinin de gelir testi yaptırmadığı ortaya çıktı. Bu kişilerden verilen süre içinde başvurmayanlara asgari ücretin iki katı gelirleri olduğu muamelesi yapılıyor. Her ay için 212 lira ceza kesiliyor. Ancak gelir testi için yılsonuna kadar hala zaman bulunuyor.

Haberin Devamı ►

Otomobili olan şimdi yandı

0 yorum

Otomobili olanlar DİKKAT!
9 milyarlık vergi paketinden sonra tahsilata hız veren Maliye, trafik cezası ve MTV borcu olan 2 milyon araç sahibine mektup yolladı.
Mektupta, Anayasa hatırlatılarak borçlulara haciz uyarısı yapıldı. Star`ın haberine göre bütçe açığını kapatmak için 9 milyar liralık vergi paketini hayata geçiren Maliye Bakanlığı, vergi borçlularına yönelik tahsilat işlemlerini de hızlandırdı. Bu çerçevede, daha önce ev sahiplerine ve vergi barışını bozan mükelleflere ‘mektup’ gönderen Maliye, bu kez trafik cezalarını ve Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) ödemeyen mükellefleri yakın markaja aldı. Türkiye genelinde, motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası borcunu ödemeyen 2 milyona yakın araç sahibine gönderilen mektuplarda, sert uyarılara yer verildi. Vergi dairesi müdürleri imzasıyla gönderilen mektupta, Anayasa’nın 73. Maddesinde yer alan, “Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür” hükmü hatırlatarak, bu hüküm doğrultusunda tüm mükelleflerin vergi borçlarını ödemesi gerektiği vurgulandı.





MEKTUPLA TAHSİLAT
Mektupta, borçlarını ödemeyenlerin banka hesaplarının dondurulacağı, araç ve evlerine de haciz uygulanacağını belirtildi. Mektupta mükelleflere yönelik şu uyarı yapıldı: “Ödenmeyen borçların takibi sırasında mal varlığı haczi, banka hesabı haczi (e-haciz), gayrimenkul haczi, taşıt haczi v.s. gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamanız için bu borçların tasfiyesine yönelik gerekli görüşmelerin ve ödemelerin yapılması için vergi dairesi müdürlüğümüze başvurmanız önem arz etmektedir.” Mektuplu uyarıların tahsilatta büyük fayda sağladığına dikkat çeken Maliye Bakanlığı yetkilileri, mektubu alan mükelleflerin büyük kısmının vergi borçlarını ödediğini bildirdiler. Araç sahipleriyle ilgili uyarının da tahsilatları artırmak için yapıldığını ifade eden yetkililer, yaklaşık 2 milyon araç sahibine mektuplu uyarı yapılmasının hedeflendiğini kaydettiler.

SIFIRCI HOCALAR 32 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMI ENGELLEDİ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşlarının kriterlerinin sübjektif olduğunu, bu kuruluşların erken uyarı işlevlerini yerine getiremediğini ve hiçbir krizi öngöremediğini söyledi. Kredi notunun aslında çok önemli olduğunu ve kredi notu yüksek olan ülkelerde yatırımların daha çok olduğunu belirten Şimşek “Eğer not artırımı olursa doğrudan ve portföy yatırımları gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 4’ü kadar artabiliyor. Eğer Türkiye’nin kredi notu hak ettiği düzeyde olsaydı Türkiye portföy yatırımı olarak ve doğrudan yatırım olarak 32 milyar dolar ilave yatırım olacaktı. Bu da şu demek, daha çok fabrika, daha çok istihdam” diye konuştu.

ENERJİ DIŞI CARİ AÇIK SIFIR
Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından hazırlanan ‘Kredi Derecelendirme Kuruluşları: Alternatif Arayışlar’ adlı raporun tanıtım toplantısında konuşan Şimşek, rating kuruluşlarının Türkiye notlarının düşük kalmasının sebebi olarak öne sürdükleri cari açık gerekçesinin sağlıklı olmadığını, bu yıl enerji dışı cari açığın sıfıra yakın olacağını söyledi.
Haberin Devamı ►

İMKB Endeksleri

0 yorum
Haberin Devamı ►

22 Eylül 2012 Cumartesi

Jet Satış Net Kazanç

0 yorum
JETNETWORKİNG NASIL BİR İŞ?jetnetworking nasıl bir iş ?
İşte Çalışma İmkanı Olmayan Ev Hanımlarına, Ev Kızlarına, Emeklilere Bir İşte Çalışıpta İkinci Bir Ek İş Yapmak İsteyen Tüm Bayanlara, Baylara Boş Vakitlerinde Kendi Çevrelerinde Ek-İş Yaparak Aile Bütçelerine Ek Bir Gelir Sağlamaları İçin, Binlerce Çeşit İç Giyim, Çorap, Havlu, Bornoz Takımları, Sihirli Temizlik Bezleri, Kol Saatleri, Gümüş Takı Çeşitleri, El Yapımı Takılar, Bijuteri Çeşitleri, Cilt Bakım Ürünleri, Parfüm Çeşitleri, Makyaj Malzemeleri, Çeşitli Kitaplar, Plastik Ürünler, Pratik Ev Gereçleri, Elektrikli Ev Aletleri ve Çelik Mutfak Eşyalarından Oluşan 15 Bin Çeşit Ürünün Satış Temsilciliğini Veriyoruz.
Önce Ücretsiz Satış Kataloğunu Adresinizekadar Gönderiyoruz...
AVANTAJLARIMIZ NELER
Diğer firmalar gibi sipariş verdiğiniz ürünlerin ücretini hemen değil satış yaptıktan sonra talep ediyoruz. Yani sermaye bulmanıza gerek kalmıyor. Kargo Ücreti Dahi Almıyoruz.
ÖDEME
Siparişlerinizi Hiç Ödeme Yapmadan Teslim Alıp, Ödemesini Ürünleri Sattıktan Sonra Yapıyorsunuz.
KENDİ SATIŞLARINIZDAN KAZANCINIZ
Kendi Satışlarınızdaki Kazancınız Ürün Guruplarına Göre %50 %60 a Kadar Aşağıda Belirtilen Kotalara Göre Yükseliyor.
SATIŞ KARLARININ YÜKSELMESİ
jetnetworking yükselmeSatışlarınız 5.000 Liraya ulaşınca sürekli %10 daha indirimli almaya başlıyorsunuz. 10.000 Lirayı geçtiğinizde bir %10 daha indirimli almaya başlıyorsunuz. ve böylece %40 karla sattığınız bir ürünü %60 karla satmış oluyorsunuz.
Not: %10 'Lu iskonto Sistemine Geçebilmeniz İçin 5.000 Liralık Satışı Sisteme Kayıt Olduğunuz Tarihten İtibaren 1 Yıl İçerisinde Yapmanız Gerekmektedir. %20 'Li iskontolu Sistemine Geçebilmeniz İçin 10.000 Liralık Satışı Sisteme Giriş Tarihinden İtibaren 2 Yıl İçerisnde Yapmanız Gerekmektedir.
Not: İç Giyim ve Çorap Satışlarından Karınız Direkt %40 La Başlamaktadır.

Hemen başlayıp kazanmak için aşağıdaki linke TIKLAYINIZ
Nasıl Başlayacağım ?
Haberin Devamı ►

12 Eylül 2012 Çarşamba

Türkiye Ekonomisi dibe vurabilir

0 yorum
2010 ve 2011 ilk yarısında yüzde 8 gibi büyüme gösteren Türk ekonomisinde taşların doğu oturmadığını göstergelerin doğru şeyler göstermediğini herkez söylüyordu.

2012 ikinci yarısında yüzde 2,9 büyüme gösteren Türkiye,önceki yıllar ile ne kadar çelişkide olduğunu gösterdi.

İç talepten kaynaklanan bu durumun 2012 yılında duraksaması gerçekleri ortaya çıkardı.

Financial Times gazetesi, pazartesi günü açıklanan verilere göre, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte bir önceki yıla kıyasla sadece yüzde 2.9 büyüdüğünü ve bu durumun 2010 ve 2011'de yüzde 8'in üzerinde gerçekleşen büyüme oranlarıyla açık bir tezat teşkil ettiğini yazdı. 

Daniel Dombay ve Funja Güler imzalı haberde, Türkiye'nin hızlı büyümesinin iç talepten kaynaklanmadığı belirtildi ve Ortadoğu'ya ihracatta görülen olağanüstü artış olmasaydı ekonominin ikinci çeyrekte resesyona girmiş olacağı ileri sürüldü.

Haberde, HindistanÇin ve Brezilya gibi diğer yükselen pazarların da yavaşladığı hatırlatıldı ve Türkiye'de de on yıldır süre gelen ve Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın dolar bazında üç katına çıktığı hızlı gidişin devam etmesini beklemenin mantıksız olacağı ifade edildi.

UBS bankasından Reinhard Cluse, konuyla ilgili gazeteye yaptığı açıklamada, "Yüzde 6 ila 8 büyümelerin görüldüğü günler bitti" dedi ve hemen ardından da buna karşın Türkiye'nin yüzde 4 ila 5 gibi oranlarla birçok emasaline kıyasla daha hızlı büyüyeceğine dikkat çekti.

Cluse, adı krizlerle anılan bir ülkede son on yılda görülen rekor başarının, kısmen de olsa ekonominin daha akıllı bir şekilde yönetilmesinin bir sonucu olduğunu ileri sürdü.

Financial Times, bazı ekonomistlerin Türkiye'nin 2000'li yıllardaki büyümesinin büyük oranda bir kereye mahsus bir olay olduğunu çünkü bu kadar talep, yatırım ve borçlanmanın bir önceki istikrarsız on yıl süresince bastırılıp hapsedildiğini, ülkede siyaset ve ekonomi istikrar kazandığında yeniden ortaya çıktığı şeklindeki görüşe yer verdi.

Gazete, bugün durumun farklı olduğunu ve pazartesi günü açıklanan rakamlara göre geçtiğimiz yıl yüzde 11'in üzerinde büyüme kaydeden inşaat sekörünün ikinci çeyrekte sadece yüzde 0.4 büyüdüğüne dikkat çekti. 


kaynak www.cnnturk.com
Haberin Devamı ►

Euro'nun geleceği için kritik gün

0 yorum


Alman Federal Anayasa Mahkemesi, ekonomik krizdeki ülkelere ve bankalara destek vermek için kurulan Avrupa İstikrar Mekanizması'nın anayasaya uygun olup olmadığıyla ilgili kararını bugün açıklıyor.

Euro'yu kurtarma paketlerine karşıAlmanya'da şimdiye kadar 37 bin kişi karşı çıkarak davacı oldu.

Avrupa Merkez Bankası sadece yardım fonu aracılığıyla devlet tahvilleri alabileceği için bugünkü karar kritik eşik. 

kaynak www.cnnturk.com
Haberin Devamı ►

7 Eylül 2012 Cuma

Altın yine yükselişte

0 yorum
Son günlerdeki altında yaşanan yükseliş beklenen bir yükselişti.Geçen sene zirve yapıp yatırımcısını mutlu eden altın,2012 yılına yatay seyirde başlamış ve uzun süre bu şekilde devam etmişti.

Yaz aylarının son zamanlarının düğün ayları olması ,İran'ın savaş korkusu ile 1-2 aydır Türkiye'den yüksek miktarda altın çekmesi bu yükselişi tetikledi diye düşünüyorum.


Yunanistan'a yönelik endişeler, 'güvenli liman' olan altına talebi artırıyor.

Yunanistan merkezli borç sorununun İspanya ve Portekiz’i de içine alacak şekilde genişleme riski, altının ons fiyatını geçen hafta içinde bu yılın en yüksek seviyesi olan bin 210.35 dolar seviyesine taşıdı. Altın fiyatlarındaki yükselişi ABD borsalarında 6 Mayıs tarihinde görülen bir ara yüzde 10’a yakın sert kayıplarında tetiklediği belirtiliyor.
IMF ve AB’nin ortak hareket ederek Yunanistan’a kredi verecek olmasının Euro Bölgesi ve bu ülkeye yönelik belirsizlikleri ortadan kaldıramadığı ve bu durumun da altına talep olarak yansıdığı belirtiliyor.
Bu yıl içinde küçülmesi beklenen Yunanistan’ın 110 milyar Euro’luk kredi karşılığında -daralan ekonomik ortamda- sert kemer sıkma politikalarını ne ölçüde uygulayabileceği, geçen hafta ülkede yaşanan şiddet olaylarından sonra soru işaretleri taşıyor.

Altın neden yükseliyor 
Yatırımcılar, bu gibi belirsiz durumlarda kendilerini korumak amacıyla daha güvenli yatırım aracı olarak altına talep gösterebiliyor. Öte yandan fiyatların daha da yükseleceği tahmininde bulunan analistler olduğu gibi altının çok yükseldiğini ve fiyatlarda gerilemeler olabileceğini düşünenlerde var.
Geçen yıl Dubai krizi çıktığında altın fiyatlarında sert gerilemeler olduğu, Yunanistan krizinde ise altın piyasasının farklı tepki verdiği anımsatılıyor. Fiyat hareketlerini tahlil edebilmek için altının ons (31 gram) fiyatının geçen yılın aralık ayında gün içi en yüksek seviyesi olan bin 226 dolara kadar çıktığını da hatırlatalım.

Ucuz paranın etkisi var 
Altın fiyatlarının yükselmesinin bir diğer önemli nedeninin de dünyada faizlerin çok düşmesi ve paralel olarak da ucuz paranın bol miktarda bulunması olduğu belirtiliyor. Ucuz para da fonlar vasıtası ile kendisine kazanç kapısı arıyor.
ABD’de kısa vadeli faiz oranı yüzde 0 ile 0.25 arasında bulunuyor. Euro Bölgesi’nde ise bu oran yüzde 1. ABD Merkez Bankası’nın (FED) son toplantısında ekonomik aktivitelerin teşvik edilmeye devam edileceğini açıklaması, düşük faiz politikasının uzun zaman süreceği şeklinde yorumlanmıştı.
Dünyanın önde gelen merkez bankalarının sıkı para politikasına geçmemeleri, ucuz para politikasının sürmesi anlamına geliyor. Bu ortamda da yatırımcılar, daha fazla para kazanabilecekleri finansal varlıklara yöneliyor.

İddialı hedef 
İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdür Yardımcısı Şant Manukyan geçtiğimiz yılki zirve seviyesi olan bin 226 doların geçilmesi halinde bin 300 doların hedef olacağını belirtiyor ve çok kuvvetli bir düzeltme olsa bile ana trendin yukarı yönlü olduğunu, iki yıl içinde 2 bin100 dolar seviyelerinin görülebileceğini ifade ediyor.
 


kaynak www ekonomist.com
Haberin Devamı ►

Franchise fırsatı

0 yorum

Yatırım yapılabilecek  gıda şirketinin franchising koşullarını araştırdık.

Global kriz, az riskle yatırım imkanı tanıyan franchising sistemine olan talebi artırdı. İş bulamayanlar, işini kaybetme korkusu yaşayanlar ya da krizden darbe yiyen sektörlerde faaliyet gösteren şirketler, franchising sistemine dahil olmak istiyor.
Kriz ortamında yatırım yapmak isteyen girişimciler, en güvenli yöntem olarak franchising sistemine sarılıyor. Son üç yılda yüzde 25 büyüyen franchising sektörünün yıllık ticaret hacmi 35 milyar dolara ulaştı. Ticaret hacminin beş yıl içinde 50 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Türkiye'de 2000 yılında 150 şirket franchise verirken, bu rakam 2008'de 225'i yabancı olmak üzere 850 şirkete ulaştı.
Franchising, daha önce denenmiş bir iş olması nedeniyle az riskli bir yatırım olarak görülüyor. Türk girişimciler en çok restoran ve gıda alanında franchise veren markaları tercih ediyor. Biz de kriz döneminde en kârlı yatırım yapılabilecek, franchising veren 30 gıda şirketini araştırdık.

Juice Zone 
BAYİLİK PAKETİNİN İÇERİĞİ: Taze meyve suyu barı konsepti. Anahtar teslim proje, uygulama ve işletme desteği.
UYGUN YER: İşlek caddeler, alışveriş merkezleri, üniversiteler, hastaneler ve spor merkezleri.
BAYİLİK VERİLECEK ŞEHİRLER: Tüm Türkiye.
BAYİLERDE ARANAN NİTELİKLER: Yeterli sermaye, gıda alanında tecrübe.
YATIRIM MALİYETİ: 25 ile 75 bin dolar arasında değişiyor.
CİRO HEDEFİ: Aylık 15 ile 25 bin dolar arasında.
KÂR MARJI: Yüzde 300 ile 400 arasında değişiyor. Yatırım maliyeti 12 ile 15 ay arasında geri alınabiliyor. 
BAŞVURU İÇİN TEL:
0532 526 93 50
 



Juice Planet 
BAYİLİK PAKETİNİN İÇERİĞİ: Taze meyve suyu barı konsepti. Lokasyon onayı, mimari tasarım, görsel uygulamalar ve konsept detayları, tüm ekipman ve ürün tedariki, pazar bilgisi ve eğitimler, sürekli kontrol ve geliştirme programları.
UYGUN YER: AVM'ler, işlek cadde ve sokaklar, spor merkezleri.
BAYİLİK VERİLECEK ŞEHİRLER: İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana başta olmak üzere tüm iller ve sahil beldeleri.
BAYİLERDE ARANAN NİTELİKLER: İşini yakından takip edecek zamana sahip, yeniliklere açık girişimciler aranıyor.
YATIRIM MALİYETİ: Üç çeşit konsept mevcut. Corner paket (Plajlar, okul, hastane önleri için ufak modül)13 bin 900 dolar. Standart paket (AVM’ler için) 24 bin 900 dolar. Cafe-food konsepti (AVM’ler ve işlek caddeler) ise projeye göre belirleniyor.
CİRO HEDEFİ: Aylık 15 bin ile 50 bin TL arasında değişiyor.
KÂR MARJI: Yüzde 300.
BAŞVURU İÇİN TEL: 0232 463 96 84 ya da 0533 652 90 30

Bind Çikolata 
BAYİLİK PAKETİNİN İÇERİĞİ: Eğitim, dekorasyon, açılış, reklam ve ürün temini konularında destek sağlanıyor. 
UYGUN YER:
 AVM’lerde ya da ana caddeye sıfır, cepheye camlı minimum 30 metrekare mekânlar.
BAYİLİK VERİLECEK ŞEHİRLER: 2010’a kadar yurt içi ve yurt dışında 35 butiğe ulaşılması hedefleniyor. 
BAYİLERDE ARANAN NİTELİKLER:
 Öncelikle çikolatayı seven ve bu işe gönül veren yatırımcılarla çalışmak isteniliyor.
YATIRIM MALİYETİ: 45 ile 60 bin TL yatırım maliyeti gerekiyor.
CİRO HEDEFİ: Ortalama aylık 35 bin TL ile 80 bin TL arasında değişiyor.
KÂR MARJI: Lokasyona göre değişkenlik gösteriyor.
BAŞVURU İÇİN TEL: 0212 642 27 56 ya da franchise@bind.com.tr 


Haberin Devamı ►
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © İş Haberleri ve Ekonomi portalı Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger